פעילות שהיא גם כיבוד
תיכף אני אתן מתכון של בצק של פיצה אבל אנחנו מצאנו תחתיות של פיצות אישיות מוכנות מהמאפייה. רק שמים רוטב ותוספות וישר לתנור. המאפייה המדוברת היא בסכנין, אז אם אתם מהאזור אתם בטח כבר מכירים אותה, אבל אולי גם במאפייה ליד הבית שלכם אפשר למצוא כזה סידור. (לפני שהם מכרו תחתיות כאלה, אפשר היה לקנות את הבצק מוכן. גם סידור מנצח).
עוד אופציה היא מלוואח שקונים קפוא בסופר. גם כן - רוטב ותוספות ולתנור.
מכינים את הבצק או את התחתיות מראש, חותכים את כל התוספות האפשריות (למרות שאצל הילדות שלי "פיצה בלי כלום" לוקחת את כולן) והילדים מרכיבים לעצמם את הפיצה.
גם כיף וגם טעים וגם עושה V על מטלת הכיבוד!
בצק לפיצה
1 קילו קמח (לבן או חצי חצי לבן ומלא)
10 גרם מלח
10 גרם שמרים יבשים (אלה שמגיעים בווקום)
20 גרם סוכר
600 מ"ל מים חמימים (לא קרים מידי ולא חמים מידי. שמרים הם יצור מפונק)
100 מ"ל שמן זית (לא חובה)
שמים בקערה (הכי טוב אם יש מיקסר כמו קיצ'נאייד שילוש במקומכם את הבצק) את הקמח ועושים בו שני גומות.
בגומה אחת שמים את המלח
בגומה שניה את השמרים + הסוכר
(שמרים צריכים סוכר בשביל לגדול, בצק צריך מלח, אבל מלח הורג שמרים ובגלל זה שמים אותו רחוק)
מעל שופכים את המים + השמן
מערבבים ולשים 10 דקות.
(סליחה על הצרכנות אבל רק בשביל זה שווה שיהיה בבית מיקסר עומד עם וו לישה.)
מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח, ושמים במקום חמים לכשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים מהקערה וטופחים על הבצק (יותר נכון נותנים באגרופים) כדי להוציא את האוויר.
לפיצה גדולה - מרדדים (מתאים לשתי פיצות גדולות לפחות, תלוי בכמה אתם אוהבים את הבצק פיצה שלכם עבה). לפיצות קטנות - מחלקים לכדורים, כל ילד יכול לרדד בעצמו את הכדור שלו.
רוטב עגבניות - אפשר להשקיע ואפשר פשוט לערבב רסק וקטשופ עם קצת שמן. זה יוצא טעים לאללה.
ואז כל התוספות שרק אפשר והכי חשוב להשאיר חלק "בלי כלום"
כמה המלצות מנועה אחותי -
לקנות כמה מערוכים קטנים. זה ממש לא יקר (אפשר למצוא בחנויות יצירה למשל).
לחלק לילדים את הבצק - לתת לכל ילד כדור של בצק וגם רוטב, גבינה ותוספות עדיף לחלק מראש כדי למנוע פיצות עבות מידי, רטובות מידי וגם כדי למנוע את זה שמי שאיטי לא נשאר לו כלום...
הנה כמה תמונות של יונתן הבן של נועה אוכל בהנאה פיצה ביתית

תיכף אני אתן מתכון של בצק של פיצה אבל אנחנו מצאנו תחתיות של פיצות אישיות מוכנות מהמאפייה. רק שמים רוטב ותוספות וישר לתנור. המאפייה המדוברת היא בסכנין, אז אם אתם מהאזור אתם בטח כבר מכירים אותה, אבל אולי גם במאפייה ליד הבית שלכם אפשר למצוא כזה סידור. (לפני שהם מכרו תחתיות כאלה, אפשר היה לקנות את הבצק מוכן. גם סידור מנצח).
עוד אופציה היא מלוואח שקונים קפוא בסופר. גם כן - רוטב ותוספות ולתנור.
מכינים את הבצק או את התחתיות מראש, חותכים את כל התוספות האפשריות (למרות שאצל הילדות שלי "פיצה בלי כלום" לוקחת את כולן) והילדים מרכיבים לעצמם את הפיצה.
גם כיף וגם טעים וגם עושה V על מטלת הכיבוד!
בצק לפיצה
1 קילו קמח (לבן או חצי חצי לבן ומלא)
10 גרם מלח
10 גרם שמרים יבשים (אלה שמגיעים בווקום)
20 גרם סוכר
600 מ"ל מים חמימים (לא קרים מידי ולא חמים מידי. שמרים הם יצור מפונק)
100 מ"ל שמן זית (לא חובה)
שמים בקערה (הכי טוב אם יש מיקסר כמו קיצ'נאייד שילוש במקומכם את הבצק) את הקמח ועושים בו שני גומות.
בגומה אחת שמים את המלח
בגומה שניה את השמרים + הסוכר
(שמרים צריכים סוכר בשביל לגדול, בצק צריך מלח, אבל מלח הורג שמרים ובגלל זה שמים אותו רחוק)
מעל שופכים את המים + השמן
מערבבים ולשים 10 דקות.
(סליחה על הצרכנות אבל רק בשביל זה שווה שיהיה בבית מיקסר עומד עם וו לישה.)
מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח, ושמים במקום חמים לכשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים מהקערה וטופחים על הבצק (יותר נכון נותנים באגרופים) כדי להוציא את האוויר.
לפיצה גדולה - מרדדים (מתאים לשתי פיצות גדולות לפחות, תלוי בכמה אתם אוהבים את הבצק פיצה שלכם עבה). לפיצות קטנות - מחלקים לכדורים, כל ילד יכול לרדד בעצמו את הכדור שלו.
רוטב עגבניות - אפשר להשקיע ואפשר פשוט לערבב רסק וקטשופ עם קצת שמן. זה יוצא טעים לאללה.
ואז כל התוספות שרק אפשר והכי חשוב להשאיר חלק "בלי כלום"
כמה המלצות מנועה אחותי -
לקנות כמה מערוכים קטנים. זה ממש לא יקר (אפשר למצוא בחנויות יצירה למשל).
לחלק לילדים את הבצק - לתת לכל ילד כדור של בצק וגם רוטב, גבינה ותוספות עדיף לחלק מראש כדי למנוע פיצות עבות מידי, רטובות מידי וגם כדי למנוע את זה שמי שאיטי לא נשאר לו כלום...
הנה כמה תמונות של יונתן הבן של נועה אוכל בהנאה פיצה ביתית

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה